Bjørn S. Holmesland

Bjørn S. Holmesland

Special Counsel

Holmesland har lang industriell erfaring innen olje- og gassindustrien, landbasert industri og skipsfart. Han har vært advokat i Statoil ASA, advokat i Wilh. Wilhelmsen Ltd. ASA og i en årrekke sjefsjurist i Saga Petroleum ASA og partner i et advokatfirma. Han arbeidet senest som juridisk direktør i Norsk Titanium AS.

Holmesland har bred og omfattende kompetanse innen petroleums- og energisektoren. Han har bl. arbeidet med utarbeidelse og forhandlinger av salgsavtaler for tørrgass og våtgass mot kunder i Europa, eier- og transportavtaler for rørledningssystemer på sokkelen, konsesjonsverket for sokkelen, forhandlinger om kjøp og salg av skip, skipsfinansiering, management- og poolavtaler, leie av borerigger og andre certepartier, bistått ved oppkjøp av selskaper på sokkelen, etablering av selskaper og forhandlinger om utvinningsrettigheter/produksjonsdelingskontrakter i bl.a. Russland, Indonesia, Angola, Libya, Iran, Færøyene, Danmark, Tyskland. Videre har Holmesland arbeidet med internasjonale låneavtaler (prosjekt og «balance sheet»), samt etablering av Saga Petroleums ASAs ADR-program i New York.

Holmesland arbeider hovedsakelig med kontraktsrett innen petroleum, energi og annen industri, samt med selskapsrett og forhandlinger for klienter både nasjonalt og internasjonalt. Holmesland har i de to siste årene arbeidet hovedsakelig med elektrisk energi vedrørende etablering og bygging av kraftverk i Peru og for Independent Power Producers (IPPs) i Ghana vedrørende bygging av gasskraftverk og salg av elektrisitet som omfatter forhandlinger om Power Purchase Agreement (PPA) og EPC - kontrakter.

Kontaktinformasjon


T: +47 22 81 45 90
M: +47 480 16 590
Last ned: V-card
Last ned: CV

Sekretær: Caroline Langtangen
Epost: cla@sands.no

Spesialisering:
Energi, shipping & offshore Entreprise
Utdanning:
1980 Advokatbevilling
1977 Cand. jur., Universitetet i Oslo
1971 Studentfagkurs, Oslo handelsgymnasium
1969 Luftforsvarets befals- og administrasjonsskole, Stavern
Verv:
1992 – 1997 Medlem av Juridisk Utvalg, Oljeindustriens Landsforening (OLF)