Espen Johannessen

Espen Johannessen

Partner

Johannessen har spesialkompetanse i arbeids- og tjenestemannsrett, kontraktsrett, entrepriserett og prosedyre.

Johannessen bistår arbeidsgivere og arbeidstakere med rådgivning i konkrete saker og prosesser, utredninger, forhandlinger og prosedyre innenfor alle emner i arbeidsrett og tjenestemannsrett, og er i flere år rangert som ekspert i Chambers og Legal 500.

Johannessen har også omfattende erfaring innen kontraktsrett. Han bistår partene ved utforming av avtaler, ved tolking av avtaler knyttet til tvister om partenes rettigheter og plikter, i tilknytning til mislighold, mv.

I entrepriserett bistår Johannessen ved utarbeiding av standardavtaler og tilpasninger i forhold til det som ellers følger av standardene til Norsk Standard. Videre bistår han i forhandlinger og inngåelse av entrepriseavtaler, organisering av partsforholdet på byggherre- og entreprenørsiden, rådgivning knyttet til strategi og rettsspørsmål under utførelsen av arbeidet, i tilknytning til sluttoppgjør og ved tvister knyttet til sluttoppgjør.

Johannessen prosederer regelmessig saker for domstolene innenfor sine spesialområder.

Johannessen har sittet ni år i Bedriftsdemokratinemnda, og i advokatforeningens lovutvalg for arbeidsrett. Han har også hatt flere styreverv.

Han var tidligere amanuensis ved Juridisk fakultet, Universitetet i Tromsø. Han har undervist i emnene arbeidsrett og kontraktsrett siden 2005.

Espen Johannessen is one of the most professional individuals I have worked with. - Legal 500

A knowledgeable lawyer with long-standing expertise in the employment space. - Chambers

Kontaktinformasjon


T: +47 77 61 78 15
M: +47 480 16 515
Last ned: V-card
Last ned: CV

Sekretær: Anja Kristoffersen
Epost: akr@sands.no

Spesialisering:
Entreprise Arbeidsrett
Utdanning:
Cand. jur., Universitetet i Tromsø, 1994
Publikasjoner:

”Rettskrav på stillinger ved omorganiseringer i næringslivet”