Personvern

Ny teknologi har økt potensialet for å utnytte persondata til kommersielle og politiske formål. Samtidig er det sterke europeiske tradisjoner for at borgerne selv skal ha makten over egne persondata. Dagens personopplysningsregelverk er ikke myntet på den enorme utviklingen vi har sett i bruken av personopplysninger de siste tjue årene. Dette er bakgrunnen for at EU har fått nytt personvernreglement, Personvernforordningen (General Data Protection Regulation, eller GDPR).

For at personvern skal settes på dagsordenen inneholder den den nye forordningen strenge sanksjonsmuligheter i form av økt bøtenivå og potensielle omdømmekonsekvenser slik at virksomheter som ikke overholder regelverket kan merke det på bankkontoen og få en ripe i lakken. SANDS’ erfarne personverngruppe hjelper store og små virksomheter med å forberede seg til de nye reglene trer i kraft, og ikke minst forstå de store mulighetene som oppstår for de med orden i sakene. Overholdelse av personvernforordningen har blitt et klart konkurransefortrinn.

Hva er Personvernforordningen?

Hva SANDS tilbyr

Intet juridisk felt er mer i vinden enn personvern. Et nytt og strengt regelverk rulles ut i hele Europa, men fortsatt er mange norske virksomheter nokså uforberedt. - Alle virksomheter som behandler personopplysninger omfattes av regelverket. Ikke vent til beskyttelsesverdig informasjon havner på avveie eller til Datatilsynet vier deg interesse, før du tar tak i det. En advokat kan bare hjelpe deg et stykke på veien - personvern må gjøres til en integrert del av virksomhetens hverdag, sier advokat Katrine Malmer-Høvik i SANDS.

Kontakt oss

Katrine Malmer-Høvik
Partner
T: +47 22 81 45 87
M: +47 480 16 587
Ketil Sellæg Ramberg
Partner
T: +47 22 81 45 49
M: +47 480 16 549
Gisle Edvard Årnes
Partner
T: +47 22 81 46 54
M: +47 922 22 330

Team

Eline Hvidsten
Advokat
T: +47 22 81 45 42
M: +47 977 99 666