Bergen 23.02.2017 | Når egne ansatte utgjør en risiko

23. februar 2017
Hvordan gå frem ved mistanke om at egne ansatte har begått straffbare forhold eller opptrådt grovt illojalt?

I alle virksomheter er risikoen for at egne ansatte begår kritikkverdige, grovt illojale eller straffbare handlinger til stede. Det kan involvere alt fra økonomisk utroskap og underslag, til trakassering og korrupsjon. Undersøkelser viser at så mange som en tredjedel av norske virksomheter har opplevd økonomisk kriminalitet de siste to år. Med nye sikkerhetsmessige utfordringer som følge av den teknologiske utviklingen og stadig mer sofistikerte måter å begå lovbrudd på, er det ingen grunn til å tro at trenden har snudd.

Ved mistanker om kritikkverdige forhold gjelder en rekke krav til hvordan prosessen med å kartlegge fakta bør foregå, og ikke minst hvordan involverte ansatte bør håndteres.

Våre fageksperter vil dele erfaringer og gi anbefalinger som arbeidsgiver bør kjenne til ved mistanke om straffbare forhold eller grov illojal opptreden av egne ansatte.

Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange har i samarbeid med Randstad gleden av å invitere til dette frokostseminaret. Foredragsholderne er advokat | partner Nicolai Skridshol, advokat | partner Torkel Tveit, senioradvokat Ketil Sellæg Ramberg og spesialrådgiver Lene Eia Bollestad. Foredragsholderne og representanter fra Randstad er tilgjengelige for videre samtale og spørsmål etter seminaret.

Program

08.30:  Enkel frokost står klar
09.00:  Velkommen ved daglig leder Bjarne Jacobsen, Randstad
09.15:  Grov illojalitet på arbeidsplassen - mer utbredt enn mange tror. Ved advokat | partner Nicolai Skridshol og spesialrådgiver Lene Eia Bollestad
09.30:  Mekanismer for avdekking - har man god internkontroll og en effektiv varslingsordning?  Ved advokat | partner Nicolai Skridshol  og 
             spesialrådgiver Lene Eia Bollestad
09.45:  Kaffepause
10.00:  Faktaundersøkelser - hvordan gå frem ved et mottatt varsel eller mistanker om grov illojalitet? Ved advokat | partner Nicolai Skridshol og
             spesialrådgiver Lene Eia Bollestad
10.15:  Personvern - hvordan sikre personvernet til alle berørte? Ved senioradvokat Ketil Sellæg Ramberg
10.30:  Suspensjon - hvilke muligheter har arbeidsgiver til å suspendere ansettelsesforhold? Ved advokat | partner Torkel Tveit.
10.45:  Avslutning og spørsmål

Seminaret holdes på Clarion Hotel Admiral, C. Sundtsgt. 9, Bergen.

Vi serverer enkel frokost fra kl. 08.30. Foredraget starter kl. 09.00 og varer til kl. 11.00. Deltakelse er gratis.
Påmelding innen 16. februar ved å trykke denne påmeldingslinken eller epost til cme@steenstrup.no

Velkommen!

Randstad er en av verdens største aktører innen fleksibel arbeidskraft. Vi har mer enn 29000 ansatte i 39 land og omsatte i 2015 for 19,2 milliarder Euro. Randstad ble grunnlagt i 1960, er børsnotert i Amsterdam og har hovedkontor i Diemen, Nederland. (www.randstad.com)

I Norge har vi 18 kontorer over hele landet som tilbyr tjenester innen rekruttering, bemanning og HR-løsninger. Les mer om oss på www.randstad.no og www.Dfind.no. I 2016 kjøpte vi det nordiske bemanningsselskapet Proffice Group som samme høst byttet navn til Randstad.


Kontakt oss

Team

Copyright © SANDS - Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange DA | Tlf: 22 81 45 00 | lawyers@sands.no | Cookies

Våre blogger: Byggejus | Fiskejuss