Digitalisering på utviklingsagendaen: Hvordan sikrer vi tilgang til digitale offentlige goder for alle?

Kontakt
SANDS, Basic Internet Foundation og Pure Consulting inviterer deg til frokostseminar 25. oktober
25. oktober 2019

Digitalisering har gjort livet enklere for oss i Norge og Norden, og har ikke minst bidratt til selskaps- og samfunnsutvikling. Et digitalt Norge har gitt oss tilgang til offentlige goder. Derimot har halvparten av verdens befolkning fortsatt ikke tilgang til Internett og går dermed glipp av en rekke utviklingsmuligheter. Internett- og informasjonstilgang er en katalysator for at verdenssamfunnet skal oppnå FNs bærekraftsmål og kan myndiggjøre mennesker til å bli aktive deltakere i økonomien og samfunnet.

På frokostseminaret vil Digitaliseringsminister Nikolai Astrup legge frem anbefalinger fra FNs Høynivåpanel for digital inkludering, der han også er medlem, og vi vil diskutere rammeverk for innføring av digitalisering for alle, med fokus på digitale offentlig goder for alle.

Program

  • Velkommen v/ Hibo Adam, SANDS
  • Digitalisering som driver av samfunnsutviklingen v/ Tale Skjølsvik, Professor &  Pro-dekan FoU ved Fakultet for Teknologi, Kunst og Design, OsloMet
  • Fra analog til digital: «Utviklingssamarbeid forandres» v/ Trond-Are Utle, Chief Digital Officer, Kirkens Nødhjelp
  • Case: Digitalisering i inkludering- og helsearbeid på landsbygda i Tanzania v/ Cathrine Chaffey (Basic Internet Foundation)
  • Anbefalinger fra FNs Høynivåpanel for digital inkludering v/ Digitaliseringsminister Nikolai Astrup
  • Panelsamtale: "Hvordan kan Norsk utviklingspolitikk sikre tilgang til digitale offentlige goder?" Deltagere: Nikolai Astrup, Trond-Are Utle, Tale Skjølsvik, Josef Noll, Cathrine Chaffey, Morten Steenstrup (SANDS). Ledes av Ellen Sofie Øgaard (Bærekraftsrådgiver, Pure Consulting). Mulighet for spørsmål fra salen. 
  • Oppsummering og avslutning v/ Hibo Adam

Tid og sted

Seminaret finner sted fredag 25. oktober i SANDS sine lokaler i Cort Adelers gate 33, Oslo. Seminaret starter kl. 08.00 og varer til kl. 10.00. Det vil bli servert enkel frokost fra kl. 07.30.

Påmelding

Meld deg på ved å trykke på denne linken innen 23. oktober. Det er ingen seminaravgift. Har du spørsmål ta kontakt med Ulla Gudlaugsdottir

 

 

                                       

Kontakt oss

Partnere

Gisle Edvard Årnes
Gisle Edvard Årnes
Partner
Oslo
T: +47 22 81 46 54
M: +47 922 22 330