Ketil Sellæg Ramberg

Partner

Telefon
E-post
Last ned
Last ned
Prosjektass.

Ketil Sellæg Ramberg er partner ved SANDS’ kontor i Oslo. Sellæg Ramberg har arbeidet som advokat siden 2009, og har vært partner i SANDS siden 2018.

Ketils praksis omhandler rådgivning til norske og internasjonale klienter innen høyteknologi (f.eks. medisinsk utstyr, farma, onkologi og nanoteknologi), informasjonsteknologi (f.eks. robotikk, AI og industriell programvare), e-handel, markedsføring og medie- og underholdningsindustrien.

For sine klienter bistår Ketil typisk med kommersialisering av teknologi og innovasjon der den underliggende teknologien er en immateriell rettighet, gjerne et patent eller informasjonsteknologi. Rådgivningen består typisk i utarbeidelse og forhandlinger av avtaler f.eks. lisensavtaler, konsortieavtaler, joint venture-avtaler, utviklingsavtaler eller avtaler om kjøp og salg av teknologibedrifter og ofte over landegrensene.

Videre har Ketil omfattende erfaring med personvernjuss, og har rådgitt norske og internasjonale klienter med personvernrettslige spørsmål siden 2009.

I tillegg til sitt arbeid som kommersiell rådgiver arbeider Ketil også med tvisteløsning. Ketil har vært prosessfullmektig i saker innen opphavsrett, IT-kontrakter, varemerkerett, markedsføringsrett, alminnelige obligasjonsrettslige spørsmål (aksjonæravtaler, distribusjonsavtaler og samarbeidsavtaler) og ansvarssaker (f.eks. styreansvar). Ketil har bestått sin første prøvesak for Høyesterett.

Ketil er utdannet ved Universitetet i Oslo (2008) og har en LL.M. fra Fordham University School of Law i New York (2009) i immaterielle rettigheter og informasjonsteknologi. Ved Fordham var han Fulbright- stipendiat.

Ketil er rangert i internasjonale og nasjonale advokatkåringer, som Legal 500 og Finansavisen, både innen kategoriene teknologi og immaterielle rettigheter.

 

2009–

SANDS Advokatfirma DA

Partner | Senioradvokat | Advokat | Advokatfullmektig
2008 - 2009

LL.M. Fordham University School of Law (New York)

Stipendiat
2003 - 2008

Universitetet i Oslo

Master i rettsvitenskap