Christian Kjellby Nesset

Christian Kjellby Nesset

Partner

Nesset leder firmaets avdeling for forsikring og ansvar.

Han har omfattende erfaring fra rådgivning på vegne av norske og internasjonale forsikringsforetak, forsikringsformidlere, reassurandører, banker og næringsdrivende. Han har lang erfaring innen internasjonal prosjektstyring og en rekke større tvistesaker med komplekse krav for norske og utenlandske klienter.

Nesset er spesialisert innenfor erstatningsansvar, kontraktsrett og tvisteløsning. Han er sparringspartner i krisesaker og kommersielle spørsmål. Nesset har bred erfaring knyttet til bl.a. profesjonsansvar, styreansvar, transaksjonsforsikringer, avbruddsdekninger og produktansvar/recall for norske og internasjonale virksomheter. Han har også bistått en rekke større forsikringsselskaper med oppbygging av forsikringsvilkår. Nesset har erfaring innen sjørett, transportrett, bygg- og entrepriserett. Nesset har «in-house» erfaring fra to forsikringsselskaper og kjenner bransjen godt. Nesset har styre- og ledererfaring.

Han prosederer jevnlig for domstolene innenfor sine spesialområder.

Nesset er forfatter av en rekke artikler innenfor forsikring og finansrett, og er rangert blant Norges fremste eksperter innenfor forsikring og finansregulatoriske forhold.

Legal 500 skriver i 2018 utgaven bl.a at «Christian Kjellby Nesset, who ‘understands the technical issues’, heads the ‘highly professional’ department at SANDS». Legal 500 2019 anbefaler “The effective and highly competent' department at SANDS acts for insurer and policyholder clients…”

Han har i en årrekke vært rangert blant Norges fremste advokater i kategorien Up and Coming for forsikring (Finansavisens advokatundersøkelse).

Nesset er sensor og veileder for masterstudenter ved UIO og UIB.

 

Kontaktinformasjon


T: +47 22 81 46 70
M: +47 419 16 656
Last ned: V-card
Last ned: CV

Sekretær: Rose Marie Avestruz
Epost: ra@sands.no

Spesialisering:
Konfliktløsning og prosedyre Forsikring Bank- og finansrett
Utdanning:
2007 MBA management control NHH
2005 Bar exam
2003 Cand. jur., Universitetet i Bergen

International Baccalaureate
Publikasjoner:

Nesset har publisert flere artikler innen sine spesialområder