Lars Berge Andersen

Partner

 • Berge Andersen leder firmaets avdeling for Energi, Shipping & Offshore. Han har omfattende erfaring fra rådgivning rettet mot nasjonal og internasjonal olje, offshore og shippingvirksomhet, samt nasjonale og internasjonale handels- og industriforetak.

  Berge Andersen har lang internasjonal erfaring, spesielt fra Kina og London hvor han har bodd og arbeidet som advokat i flere år, men også fra forhandling og gjennomføring av offshore construction prosjekter i Asia, Midt-Østen, USA og Brasil.

  Han har spesiell kompetanse relatert til oil service, offshore construction, komplekse grenseoverskridende leverandøravtaler, multinasjonale tvister, skipsbygging og strukturering av riggprosjekter, cross-border M&A, samt industriell restrukturering og omstilling i flere jurisdiksjoner og compliance. Han har også mer enn 10 års erfaring fra å arbeide med investeringer og oppfølging av drift av industri og handelsforetak i Kina, samt kinesiske investeringer i Norge.

  Som del av Executive Management Team, med ansvar for legal, compliance, HR og HSSE, i et internasjonalt oljeservicekonsern etablert i 19 land har han tung og operasjonell ledererfaring fra både oppgangs- og nedgangstider, herunder styrearbeid.

  Fra sin tid i Asia har Berge Andersen blitt anerkjent i flere ledende rangeringer, inkludert Legal 500. Hans juridiske team i Aker Solutions ble også kåret til European Inhouse Legal Team of the Year 2013. Han er en anerkjent foredragsholder og har holdt gjesteforelesninger ved norske og kinesiske universiteter.

  Berge Andersen er rangert som en av Norges fremste advokater innen offshore og oljeservice (Finansavisens advokatundersøkelser 2016 og 2017).

  2014-2016 Chief Administrative Officer & General Counsel - MHWirth (Aker Group)
  2001- 2014 VP & Head of Legal Aker Solutions ASA
  1999 – 2011 Wikborg, Rein & Co
  2005 – 2009 Chief Representative Wikborg, Rein & Co – Shanghai

 • Spesialisering: Restrukturering og insolvens Teknologi Energi, shipping & offshore Transaksjoner – M&A
 • Utdanning
  Cand. jur., Universitetet i Oslo, 1998
 • Verv
  2009 – dd Nestleder Norwegian Chinese Chamber of Commerce
  2015 – dd Styremedlem Advokatforeningen (Oslo)
  2005- 2009 Nestleder Norwegian Business Association Shanghai
 • Publikasjoner

  Tidsskrift for Rettsvitenskap 3/2009
  Sosialistisk Markedsøkonomi i Praksis – ikrafttredelse av en konkurranselov i Kina (medforfatter)

Copyright © SANDS - Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange DA | Tlf: 22 81 45 00 | lawyers@sands.no | Cookies

Våre blogger: Byggejus | Fiskejuss