Vidar Johnsen

Vidar Johnsen

Partner

Johnsen arbeider primært med kontraktsrett, med spesialisering innen entreprise og tilvirkningskontrakter, samt immaterialrett, hvor han særlig arbeider med patenter. Han fører jevnlig saker for domstolene og voldgift innen sine spesialområder, og benyttes også som voldgiftsdommer i internasjonal institusjonell voldgift.

Vidar Johnsen har bred forretningsjuridisk erfaring og kompetanse, og bistår norske og utenlandske bedrifter med blant annet strategisk rådgivning, kontraktsutforming, forhandlinger og tvisteløsning. Han har de senere år vært sentral i rådgivningen knyttet til utbyggingen av større kraftprosjekter i utlandet, herunder med erfaring fra Europa, Afrika, Asia og Sør-Amerika.

Johnsen er også sentral i SANDS’ satsing inn mot teknologi- og innovasjonsmiljøene, og bistår en rekke selskaper i denne sammenheng, herunder i særdeleshet selskaper med fokus på forskning og utvikling av legemidler og innen medtech.

Han har tidligere erfaring fra blant annet konsernjuridisk seksjon i Christiania Bank og Kreditkasse, Advokatfirmaet Sørlie Wilhelmsen og Advokatfirmaet Selmer.

Vidar Johnsen is a preferred attorney at law for IPR based agreements across jurisdictions. - Legal500

Kontaktinformasjon


T: +47 22 81 45 77
M: +47 930 65 919
Last ned: V-card
Last ned: CV

Sekretær: Frida Aabye Kristoffersen
Epost: fak@sands.no

Spesialisering:
Teknologi Immaterialrett Entreprise Fiskeri og oppdrett
Utdanning:
1995 Cand. jur., Universitetet i Oslo