Webinar | Permittering og nedbemanning

«Arbeidsforholdet fra A til O»

I samarbeid med GCE Blue Maritime Cluster inviterer SANDS til en serie med korte webinarer der vi gir våre beste råd og tips til arbeidsgivere om problemstillinger gjennom hele arbeidsforholdet fra ansettelse til opphør.

Permitteringer og nedbemanninger er to av flere virkemidler som arbeidsgiver kan ta i bruk når det er behov for reduksjon av antall arbeidstakere i virksomheten. Flere arbeidsgivere har vært nødt til å permittere eller nedbemanne de ansatte i forbindelse koronapandemien, men disse virkemidlene vil også være relevante ved omstilling, reduksjon i arbeidsoppgaver eller behov for kostnadskutt som følge av andre markedsmessige eller bedriftsinterne forhold.

Hva skiller permittering fra nedbemanning og hvilke regler og vilkår gjelder? Vi ser også nærmere på spørsmålet om når arbeidsgiver bør avvikle permitteringer og iverksette nedbemanning, samt prinsipper for utvelgelse i en nedbemanningsprosess – er det for eksempel de permitterte som må gå først?

I tillegg til programleder Elisabeth Solvang og SANDS’ arbeidsrettseksperter, får vi besøk av Marthe Outzen, konserndirektør HR og kommunikasjon i Brunvoll, som deler sine praktiske erfaringer rundt temaet.

Tidspunkt og påmelding 
Webinaret sendes fra studio torsdag 20. januar kl. 08.30 – 09.30. Meld deg på ved å trykke på denne linken. Det vil bli anledning til å stille spørsmål underveis i sendingen. Det er ingen deltakeravgift.

Vel møtt!