Seminar Bergen: Regningsarbeid | Taktisk prising | Kontroll av lønns- og arbeidsvilkår i offentlige kontrakter

Vi ønsker velkommen til årets første frokostseminar i våre splitter nye lokaler i Nygaarden. Denne gangen vil vi presentere følgende hovedtema:

Regningsarbeid

Det er mange som håndterer regningsarbeid feil. Man glemmer for eksempel å sende løpende kostnadsrapporter, eller timelistene gir for dårlig beskrivelse av arbeidet som utføres. I noen tilfeller kan det også være usikkert om en kostnad skal dekkes av påslaget eller som en direkte kostnad. Håndtering av rabatter og bonuser fra leverandører er også en gjenganger. I dette seminaret gir vi en oversikt over de viktigste reglene man må være klar over når man utfører arbeid på regning.

* * *

Vi vil også ha noen kortere innlegg om følgende temaer:

Taktisk prising

Tilbyderen med lavest pris i konkurransen er ikke nødvendigvis den som vil utføre kontraktsarbeidet til lavest pris. Manglende samsvar mellom tilbudspris og kontraktspris kan skyldes taktisk prising, som i offentlige anskaffelser innebærer en avvisningsrisiko. Vi ser nærmere på verktøy for å hindre taktisk prising, strategier for tilbydere i konkurranser der taktisk prising er aktuelt, og i hvilke situasjoner oppdragsgivere har rett eller plikt til å avvise et taktisk priset tilbud.

Kontroll av lønns- og arbeidsvilkår i offentlige kontrakter

Offentlige oppdragsgivere intensiverer nå kontrollen med entreprenørenes lønns- og arbeidsvilkår i offentlige kontrakter. For entreprenører kan konsekvensene bli store om det ved kontroll avdekkes at man ikke opererer med lønns- og arbeidsvilkår, som oppfyller kravene i kontrakt/forskrift. Vi vil se nærmere på viktige lønns- og arbeidsvilkår, og dele erfaringer fra vårt kontrollarbeid.

Tidspunkt og påmelding

Seminaret finner sted i våre nye lokaler i Nygårdsgaten 91, 5008 Bergen tirsdag den 24. januar kl. 08.15 – 10.15. Det er ingen deltakeravgift og begrenset antall plasser.

Meld deg på ved å trykke på denne linken. Vi byr på frokost og kaffe fra kl. 07.45.

Vel møtt!