Velkommen til live podkast 14. august under Arendalsuka!

Myter og fakta om gransking
Gransking – et nyttig verktøy eller en fare for rettsikkerheten?

 

Trodde du at advokater var kjedelige å høre på? At de bare snakker i juridiske termer og med stort alvor? Riktignok håndterer de alvorlige saker, men vi kan love at det ikke blir en kjedelig seanse når våre granskingsadvokater Tor Erik Heggøy og Nicolai Skridshol inviterer til live podkast. 

Med flere episoder av "Granskingspodden" bak seg, har de to energiske og muntre herrene allerede fått mye positiv oppmerksomhet. I august tar de med seg podkastutstyret og flytter studioet til Arendalsuka.

Denne gangen stiller de spørsmål om private granskere har noe å lære av justismord-sakene som har blitt avdekket de siste årene. Med seg til å diskutere dette har de dr. Ivar Fahsing, som blant annet er ekspert på etterforskningsmetodikk, intervjumetodikk og vitnepsykologi. Ivar er i det daglige forsker på Politihøgskolen og er engasjert av FN til å utvikle retningslinjer for avhørsmetodikk. Han har evaluert flere kjente etterforskninger, herunder Baneheia-saken, og blir også benyttet til å evaluere private granskinger.  

De tre tar for seg hvordan det egentlig står til med rettssikkerheten til de som blir gransket, kan det skje justismord også under granskinger? Hvordan kan en unngå at granskingen blir en krise for de involverte? Og hva med granskingsintervjuet – er det fritt frem som alle som vil? Møt opp til denne live podkasten og lær mer om disse spennende temaene.

Tidspunkt og påmelding

Samlingen finner sted hos Advokatfirma Tofte Hald, Torvet 4836 Arendal, onsdag 14.8 fra kl. 16.00 til 16.45. Meld deg på ved å trykke på her. 

Vel møtt!