German Desk

Tyskland er en av Norges viktigste handelspartnere. Som det største markedet i EU og med stor økonomisk, politisk og kulturell tyngde, er Tyskland et interessant og viktig eksportmarked for mange norske bedrifter som søker utover egne landegrenser på jakt etter nye kunder og samarbeidspartnere.

SANDS har i en årrekke bistått norske selskaper som har eller som ønsker å etablere virksomhet i Tyskland, Østerrike eller Sveits. Advokatene i vår German Desk behersker selvfølgelig tysk flytende og har etter mange års bistand til tyske virksomheter, opparbeidet god kjennskap til tysk forretningskultur. Mange erfarer blant annet at det kan være utfordrende å forstå forskjeller i rettsregler og kontraktspraksis – vår rolle er å forklare og redegjøre slik at man ikke trår feil.

Vi opplever stadig større behov for juridisk rådgivning til selskaper i tysktalende land og norske selskaper som eksporterer til disse landene. SANDS har derfor en egen gruppe advokater som særlig jobber med dette. I tillegg til våre tysktalende norske advokater består gruppen også av tre tyske advokater som snakker flytende norsk, har god innsikt i norsk rett og har bevilling og rett til å føre saker for både norske og tyske domstoler.

Vi har et bredt nettverk i det tyske advokatmarkedet, både i store og mindre advokatfirmaer spredt over hele Tyskland. Dette gjør at vi kan finne den rette advokaten til å bistå våre norske klienter der det er behov for lokal assistanse.

Vi kan bistå ved:

  • Etablering av virksomhet i Tyskland, Østerrike eller Sveits
  • Drift av slik virksomhet
  • Salg av varer og tjenester i Tyskland, Østerrike eller Sveits
  • Kontraktsinngåelse med tysktalende parter
  • Forhandlinger
  • Norske selskaper med tysk (eller østerriksk/sveitsisk)  eier
  • Tvist med tysktalende motpart
  • Søksmål/prosess i Tyskland – her er prosessen i stor grad skriftlig og hvor vi bistår klienten med vurderinger og råd i og samarbeider med tyske advokater om prosessen.

Relaterte artikler