Nicolai Skridshol

Partner

 • Skridshol er spesialisert innen gransking og compliance, samt tvisteløsning og prosedyre. Skridshol har tung kompetanse innen norsk og internasjonalt anti-korrupsjonsarbeid, blant annet innen britisk og amerikansk korrupsjonslovgivning, slik som UK Bribery Act og Foreign Corrupt Pratices Act (FCPA). Han har betydelig erfaring med å bistå selskaper, organisasjoner og offentlige institusjoner i deres forebyggende og avdekkende undersøkelser i ulike jurisdiksjoner.

  Erfaringen omfatter blant annet en rekke jurisdiksjoner i Asia, Afrika, Europa, og i Brasil, der han har ledet ulike team bestående av norske og brasilianske forensic spesialister og advokater. Skridshol har inngående kunnskap om Lava Jato saken (Petrobras). Oppdragene bestod blant annet i å gjennomføre intervjuer på portugisisk og engelsk, integrity due diligence, gjennomgang av books and records, analyse av informasjon om økonomiske bidrag til politiske partier og enkeltstående politikere (political contributions), samt gjennomgang av dokumenter, som avtaler med agenter/mellommenn.

  I tillegg til avdekkende undersøkelser har Skridshol betydelig erfaring med å bistå selskaper, organisasjoner og offentlige institusjoner i deres compliance-arbeid, eksempelvis utarbeidelse og revisjon av styringsdokumenter og implementering av compliance programmer, valg av organisasjonsstruktur, mv.

  Han har også betydelig erfaring med tvisteløsning og prosedyre, og prosederer jevnlig forretningsjuridiske saker for alminnelige domstoler og i voldgiftsretter.

  Skridshol har tidligere nær 5 års erfaring fra rollen som direktør i Granskingsenheten i PwC, der han var faglig ansvarlig for blant annet tjenester innen anti-korrupsjon. Forut for dette har Nicolai 10 års erfaring fra Haavind, der han ledet faggruppen gransking samt var medlem av faggruppene prosedyre og selskapsrett.

  Skridshol er en anerkjent sparringpartner og trusted advisor for styrer, toppledelse og nøkkelpersoner. Han benyttes også mye som foredragsholder.

  Skridshol er rangert blant Norges aller fremste advokater i kategorien «Granskning og compliance» i Finansavisens advokatundersøkelse i både 2015, 2016 og 2017.

 • Spesialisering: Gransking Compliance, kommersiell rådgivning og transaksjonsstøtte Konfliktløsning og prosedyre Anti-korrupsjons due diligence
 • Utdanning
  Cand. jur., Universitetet i Oslo, 2001
 • Språk
  Engelsk
 • Publikasjoner

  Tittel: First Cast 7.3.2017 - Oppkjøp i en globalisert verden
  Intervju med First House | 07. mars 2017
  Antikorrupsjon, "etisk due diligence" og stresstesting: Hva er de største utfordringene når man vurderer å kjøpe opp et utenlandsk selskap?

  Tittel: First Cast 17.2.17 - Granskninger | Partienes fylkesårsmøter
  Intervju med First House | 17. februar 2017
  Hvilke utfordringer møter en bedriftsleder når bedriften utsettes for en granskning?

  Tittel: Kan stole på private granskninger
  Publisert av Dagens Næringsliv | 05. oktober 2016
  Innlegg av Nicolai Skridshol og Lene Eia Bollestad om betydningen av og kvaliteten på private granskere

  Tittel: Nicolai Skridshol går til Steenstrup Stordrange
  Vi er svært stolte av å kunne ønske Nicolai Skridshol velkommen til oss. Nicolai anses å være en av Norges ledende advokater innen antikorrupsjon og granskning.

  Tittel: Den hemmelige klubben
  Publisert av: Dagens Næringsliv, Magasinet | 15. desember 2015
  Petrobras-saken – Verdens største korrupsjonssak

  Tittel: Hva har skjedd
  Publisert av: PwC Granskingsbloggen | 15. oktober 2015

  Tittel: Gratulerer
  Publisert av: PwC Granskingsbloggen | 21. mai 2015
  Det har skjedd en flott utvikling i norske selskapers arbeid med å bekjempe korrupsjon

  Tittel: Kan straffes for uaktsomhet
  Publisert av: Finansavisen 27.09.13

  Tittel: Ønsker veiledning om korrupsjon
  Publisert av: Dagens Næringsliv 04.07.13
  Nicolai Skridshol uttaler seg om strengere lover for korrupsjon

  Tittel: Vil rydde opp uten å måtte anmelde
  Publisert av: Dagens Næringsliv 20.02.13
  Privatgransker og advokat Nicolai Skridshol mener Norge beveger seg i stikk motsatt retning av internasjonale trender i kampen mot korrupsjon

  Tittel: Amerikanske antikorrupsjonsregler – et dilemma for norske bedrifter
  Publisert av: Finansavisen 27.12.12
  At Norge, USA og Storbritannia har ulik praksis for samarbeid med myndighetene kan gi trøbbel for norske bedrifter som oppdager mulige korrupte handlinger, mener Nicolai Skridshol i PwC

  Tittel: Venter økning i illojalitetssaker
  Publisert av: Finansavisen 04.07.12

  Tittel: Jobb & karriere - Stopp utro tjenere
  Publisert av: Kapital | 03.05.12
  Etter hvert som konkurransen blir mer moden i flere bransjer, blir bedrifter mer og mer observante på tyveri av forretningshemmeligheter, sier Nicolai Skridshol, advokat og direktør i granskingsavdelingen i PwC

  Tittel: Internasjonalt - Vil bekjempe bestikkelser
  Publisert av: Finansavisens JUS-bilag | 12.05.11 
  Nicolai Skridshol i Haavind advarer norske selskaper med forretninger i UK

  Tittel: Granskninger - Økt etterspørsel
  Publisert av: Finansavisens JUS-bilag | 28.10.10
  Stadig flere velger å trekke inn eksterne granskere ved mistanke om at noe er galt fatt i virksomheten. Mange vet ikke hva de begir seg ut på. Gransker Nicolai Skridshol i Haavind

  Tittel: Gransking - et onde?
  Publisert av: Dagens Næringsliv | 20.11.08
  Antallet granskninger synes sterkt økende, og de er langt flere enn de som blir kjent gjennom mediene. Dagens finanskrise vil etter all sannsynlighet ikke redusere antallet, skriver Harald Arnkværn og Nicolai Skridshol

   

  Nicolai Skridshol uttaler seg om Norges anti-korrupsjonsarbeid ved store arrangementer som Olympiske Vinterleker i P4 Nyhetsmagasinet | 29.09.14:

   

   

Copyright © SANDS - Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange DA | Tlf: 22 81 45 00 | lawyers@sands.no | Cookies

Våre blogger: Byggejus | Fiskejuss