Simone Häderle Ingeberg

Partner

Telefon
E-post
Last ned
Last ned

Simone leder firmaets German Desk og faggruppen Shipping & Offshore. Hun har advokatbevilling i Tyskland og Norge og er spesialisert innenfor shipping og sjøforsikring.

Simone har omtrent 20 års erfaring fra International Group of P&I Clubs og fra flere advokatfirmaer i Tyskland og Norge. Mens hun jobbet i Skuld har Simone opparbeidet omfattende internasjonal, kommersiell erfaring og praktisk kompetanse innenfor komplekse shipping- og sjøforsikringsprosjekter. Hun har bistått medlemmer og kunder med rettstvister, (alternativ) tvisteløsning, forhandlinger og voldgift, samt kontraktsrådgivning, generell rådgivning og spesielt relatert til forsikringsdekningen. Hun ledet i mange år en av klubbens avdelinger med produkt- og geografisk ansvar i Amerika og store deler av Europa og med særlig fokus på befrakter og trader-virksomheter. I løpet av sin tid i tyske og norske advokatfirmaer har hun arbeidet særlig med sjørett, forsikringsrett / reassuranse, tvisteløsning og tvangsfullbyrdelse i Norge og Tyskland. Hun har også arbeidet med prosjektutvikling og etablering av tyske virksomheter i Norge.

Simone er sertifisert mekler av Den norske Advokatforening og medlem av Lovutvalget for Samferdsel og Sjø-, Luft- og Annen Transportrett inklusiv Sjøforsikring.

2023–

SANDS Advokatfirma DA

Partner
2017–2023

Assuranceforeningen Skuld (Gjensidig)

SVP, Lawyer, Head of Skuld Western Europe and Americas
2013–2017

Assuranceforeningen Skuld (Gjensidig)

VP, Lawyer, Head of FDD Skuld Oslo 1
2008–2013

Assuranceforeningen Skuld (Gjensidig)

(Senior) Claims Executive, Lawyer | AVP, Lawyer
2003–2007

Wikborg Rein Advokatfirma AS

Senioradvokat | Advokatfullmektig
2002

CMS Hasche Sigle

Tysk advokat
2021

SHE Leads

2003

Nordisk Insitutt for Sjørett, Universitetet i Oslo (LL.M.)

2002

University of Tübingen | Regional High Court of Stuttgart

A liability for classification societies - potential liability under German law with spcial focus on third party's claims and limitation of liability (LL.M. thesis)

Member of the Norwegian Bar Association's Maritime and Transportation Law Committee

Mentor for the WISTA Maritime Meet-up Program